Erneuville

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Erneuville? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en goed voor de portemonnee. Op basis van zonnepanelen op het dak wek je je eigen zonne-energie op. Dankzij de dalende prijzen van de panelen, de 6% BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met onze tool vind jij actuele informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Erneuville!

zonnepanelen installateur 6972
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieLuxemburg
GemeenteTenneville
Postcode69720
Gasverbruik21.490 kWh
Stroomverbruik kWh3345 kWh
Gemiddelde energierekening€164,80

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Erneuville oktober 2023

Een landelijke subsidiepot is niet beschikbaar in België. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be tref jij hoe het ervoor staat in de gemeente Tenneville. Kom je er niet uit? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Tenneville bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Erneuville
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren met een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4460), dan is het belastingvoordeel al gauw €553. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor ontvang je een redelijke vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al enkele honderdduizenden huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Erneuville liggen tussen om en nabij de €4900 en €5700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in om en nabij 2890 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €722,50 (kosten oktober 2023). Op basis van goedkope zonnepanelen in Erneuville kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht tref jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118507€3700 – €4225€440
2308012€5200 – €5725€675
3355016€6000 – €6050€700
4411018€6400 – €6600€920
5449020€6950 – €7225€990
6492023€7450 – €8200€1080

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Mede is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Erneuville zie je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Erneuville is 3345 kWh. Je hebt dus nodig rond de 10 panelen van 315 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3825 kWh zijn dat 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De doorsnee huizenbezitters kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Erneuville?

Puur voor panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-erneuville

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Erneuville vergelijken? Door de uitleg die hierna komt vergelijk je vandaag nog een deskundige installateur in je woonplaats. Verscheidene bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op het tarief. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets expliciet jouw woning. De woning-categorie (plat of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn cruciaal. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Erneuville.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Vandaar weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week volgen er offertes van specialisten uit uw regio. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (je kunt denken aan Recyclage, RoHS certificaat, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen diverse mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gebouwendie een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Veel spaargeld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Erneuville op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Erneuville
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Erneuville verplichte kost – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met pv-panelen met een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding klopt dan niet meer. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!