Stekene

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Stekene? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en een goede investering. Door gebruik te maken van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Wegens de aantrekkelijke paneel prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Middels zonnepanelenvoordeel.be doorzoek je bruikbare toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Stekene!

zonnepanelen installateur 9190
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteStekene
Postcode91900
Gasverbruik22.410 kWh
Stroomverbruik kWh3505 kWh
Gemiddelde energierekening€172,24

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Stekene mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er jammer genoeg niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten speciale premies en/of leningen. Via de website energiesparen.be vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente Stekene. Onduidelijke informatie? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Stekene kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Stekene
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten tegen een speciaal rentetarief een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4630), dan loopt het voordeel al gauw op tot €574. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: deze klassieke mechanische meters zullen worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim 500.000gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Stekene liggen tussen de €5200 en €6800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen wekt op plusminus 3060 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Greenchoice of Oxxio betaal je hiervoor wel €765,00 (tarief mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Stekene bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna doorzoek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120507€3450 – €4250€380
2306011€5200 – €5750€550
3344014€5900 – €6050€725
4396017€6400 – €6750€920
5470020€6925 – €7225€960
6511023€7675 – €7900€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Stekene check je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Stekene is 3505 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig om en nabij 11 panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1950 kWh gaat het om 7, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 4000 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. Veel klanten kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Stekene?

Puur voor panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-stekene

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Stekene vergelijken? Via onderstaande tips heb jij in korte tijd een goede aanbieder in je woonplaats. Het merendeel van de adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf zo specifiek mogelijk het huis. De woning-categorie (schuin + plat) en de focus-richting van de woning zijn goede voorbeelden. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman biedt zo actueel zonnepanelen advies in Stekene.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn je voor- en achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Vervolgens verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In een week volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de laagste prijs, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden diverse rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor clubhuizen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De tarieven beginnen bij €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is dan ook geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Stekene op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Stekene
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Stekene een netvergoeding – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Belgen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG vertelt hierover het volgende: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente