Moerbeke-Waas

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Moerbeke-Waas? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en besparen je geld. Op basis van zonnepanelen bij je huis is het mogelijk eigen energie te genereren. Ten gevolg van gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met behulp van deze pagina vind jij waardevolle raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Moerbeke-Waas!

zonnepanelen installateur 9180
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteMoerbeke-Waas
Postcode91800
Gasverbruik22.390 kWh
Stroomverbruik kWh3495 kWh
Gemiddelde energierekening€171,93

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Moerbeke-Waas april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet in België. Verscheidene gemeenten werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Moerbeke-Waas. Kan je hier niets over vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Moerbeke-Waas zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Moerbeke-Waas
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4610), dan profiteer je al van een korting van zo’n €571. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil ontvang je een soort vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de traditionele tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden woningen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Moerbeke-Waas komen doorgaans uit tussen de €5200 en €5700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen genereert pakweg 3040 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Eneco of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €760,00 (tarief april 2024). Via goedkope zonnepanelen in Moerbeke-Waas kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel ontdek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119206€3525 – €4325€380
2277011€5175 – €5625€550
3350016€5950 – €6150€825
4390016€6525 – €6750€910
5437019€6975 – €7175€1010
6503023€7525 – €8075€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Moerbeke-Waas check je of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Moerbeke-Waas is 3495 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3900 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de klanten kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Moerbeke-Waas?

Voor het laten leggen van panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-moerbeke-waas

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Moerbeke-Waas vergelijken? Middels onderstaande tips kies jij in korte tijd een uitmuntende expert in jouw eigen buurt. Verscheidene specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijzen. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Schets de karakteristieken van het huis. Het genre dak (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Moerbeke-Waas.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Daardoor is het helder hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Nadien zenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes van experts met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan ISO certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen diverse bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn clubhuizen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost zo’n €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huur van de panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Veel spaargeld is dan ook geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Moerbeke-Waas op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Moerbeke-Waas
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Moerbeke-Waas een vergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor mensen met een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomAls gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!