Kemzeke

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Kemzeke? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en financieel interessant. Op basis van innovatieve zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Als gevolg van dalende kosten, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan het ook op mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij praktische info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Kemzeke!

zonnepanelen installateur 9190
 • Direct lagere energielasten.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteStekene
Postcode91900
Gasverbruik23.910 kWh
Stroomverbruik kWh3507,32816541953 kWh
Gemiddelde energierekening€178,54

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Kemzeke juli 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. In sommige gemeenten zijn er speciale premies en/of leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be lees je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Stekene. Geen resultaten? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Stekene zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Kemzeke
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy. Deze groene leningen waarmee consumenten verrassend voordelig een groene lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4630), dan pak je al snel €574. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet een 100% prive-woning zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een gepaste vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de overproductie. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de traditionele tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er een nieuwe compensatieregel waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger het is. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Kemzeke variëren tussen de €5200 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor circa 2850 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Eneco en/of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €712,50 (kosten juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Kemzeke kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel vind je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119307€3700 – €4275€440
2273013€5225 – €5650€625
3337015€6025 – €6050€725
4385016€6500 – €6775€880
5445020€7075 – €7300€970
6497022€7650 – €8125€1050

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Kemzeke achterhaal jij of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kemzeke bedraagt 3507,32816541953 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1825 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2975 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3800 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de mensen kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze panelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Kemzeke?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-kemzeke

Systemen met subsidie:


Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Kemzeke vergelijken? Middels het onderstaande stappenplan vind je snel en eenvoudig een goede aanbieder in jouw streek. Een aantal installateurs beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de verkoopprijs. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf de aard van de woning. Het genre huis (schuin of plat) en de focus-richting van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Kemzeke.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar check ook eventuele keurmerken (voorbeelden zijn IEC keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan verscheidene rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, Beschikbaar vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is niet meer aan de orde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Kemzeke op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Kemzeke
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Kemzeke een aanvullend distributienettarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door consumenten met een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomJij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €90,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!