Beveren

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Beveren? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en fiscaal aantrekkelijk. Door gebruik te maken van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je in eigen beheer groene stroom op. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? D.m.v. onze vergelijker doorzoek jij omvangrijke toelichtingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Beveren!

zonnepanelen installateur 8800
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteRoeselare
Postcode88000
Gasverbruik23.090 kWh
Stroomverbruik kWh3545 kWh
Gemiddelde energierekening€175,97

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Beveren juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. In een aantal gemeenten vind je duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door te surfen naar energiesparen.be vind jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Roeselare. Is er niets over te lezen? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Roeselare zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Beveren
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren extra goedkoop een krediet kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4560), dan is het belastingvoordeel al gauw €565. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je weer terug injecteren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een redelijke vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Er is wel verandering op komst: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al 500.000huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Beveren fluctueren tussen de €5200 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op om en nabij 2850 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en/of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €712,50 (prijspeil juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Beveren is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118907€3425 – €4325€380
2282012€5050 – €5625€525
3325016€5950 – €6175€875
4394018€6500 – €6775€900
5460019€7025 – €7275€960
6512022€7600 – €8075€1080

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Verder is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Beveren ontdek jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beveren is 3545 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3925 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. Bijna alle mensen kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Beveren?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-beveren

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Beveren vergelijken? Met behulp van de uitleg die hierna komt vergelijk je snel en eenvoudig een uitmuntende leverancier in de regio. Verschillende specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de tarieven. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets het soort huis. De huis-categorie (plat & schuin) en de geografische ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Kies tevens een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Beveren.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en het mailadres. Op basis daarvan weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Bij de laatste stap verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (zoals ISO certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien meerdere rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan bedrijven die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kan al vanaf €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is dan ook geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Beveren op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Beveren
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Beveren een netvergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!