Micheroux

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Micheroux? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en een goede investering. Via de nieuwste zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de speciale terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Door zonnepanelenvoordeel.be check je samengestelde adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Micheroux!

zonnepanelen installateur 4630
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Duurzame investering.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieLuik
GemeenteSoumagne
Postcode46300
Gasverbruik23.410 kWh
Stroomverbruik kWh3405 kWh
Gemiddelde energierekening€174,15

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Micheroux juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet beschikbaar in België. In verschillende gemeenten zien we speciale premies en/of leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Soumagne. Kan je hier niets over vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Soumagne zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Micheroux
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4880), dan loopt het voordeel al gauw op tot €605. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je natuurlijk een vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In die situatie krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de “ouderwetse” tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met 5 procent rente. Niet alleen goed voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Al enkele honderdduizenden woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Micheroux fluctueren tussen de €5000 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op om en nabij 3060 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Engie en/of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €765,00 (kosten juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Micheroux kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel check jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118506€3575 – €4375€420
2296011€5175 – €5650€550
3345015€5950 – €6050€800
4397016€6400 – €6800€930
5470019€7025 – €7150€1000
6485022€7400 – €8000€1080

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is een hellingshoek van 36 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Micheroux tref je of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Micheroux bedraagt 3405 kWh. Dit kan je zelf opwekken met omstreeks 12 panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1925 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2950 kWh gaat het om 11, en voor 3800 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. Veel klanten bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Micheroux?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-micheroux

Installateur zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Micheroux vergelijken? Door het onderstaande stappenplan kies jij in een zeer korte periode een betrouwbare monteur in de buurt. Tal van specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijs. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets expliciet het huis. Het genre dak (schuin of plat) en de focus-richting van de woning zijn cruciaal. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Micheroux.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Vandaar komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een week volgen er offertes van installateurs uit de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien diverse prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gymzalen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost om en nabij de €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een grote som geld is is geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Micheroux op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Micheroux
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Micheroux een forfaitaire vergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €86,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!