Queue-Du-Bois

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Queue-Du-Bois? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en heb je razendsnel terugverdiend. Door een zonnepanelen-installatie wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de speciale 6%-BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Op basis van deze pagina lees jij toepasbare gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Queue-Du-Bois!

zonnepanelen installateur 4610
 • Minder betalen voor stroom.
 • Groene investering.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieLuik
GemeenteBeyne-Heusay
Postcode46100
Gasverbruik23.360 kWh
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€173,38

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Queue-Du-Bois april 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. Verscheidene gemeenten werken met speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Beyne-Heusay. Is de informatie niet te vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Beyne-Heusay is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Queue-Du-Bois
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens verrassend voordelig een speciale lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4830), dan loopt het voordeel al gauw op tot €599. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor ontvang je een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit overschot. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Queue-Du-Bois liggen tussen om en nabij de €4900 en €6000 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen resulteert in ongeveer 3010 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco en Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €752,50 (prijspeil april 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Queue-Du-Bois kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna tref jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117008€3500 – €4400€410
2305011€5100 – €5850€675
3342014€6000 – €6050€825
4410016€6475 – €6650€900
5439019€6950 – €7175€1030
6510023€7650 – €7950€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Queue-Du-Bois achterhaal je de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Queue-Du-Bois is 3380 kWh. Je hebt dus nodig ongeveer 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2875 kWh zijn dat er 12, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De doorsnee woningbezitters prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede vind je dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Queue-Du-Bois?

Voor zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-queue-du-bois

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Queue-Du-Bois vergelijken? Op basis van onderstaande tips tref jij binnen enkele minuten een betrouwbare vakspecialist in de regio. Verschillende leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de prijzen. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Specificeer de aard van het huis. De woning-categorie (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Queue-Du-Bois.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Op die manier is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een week ontvang je een offerte op maat van specialisten die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar check ook op relevante keurmerken (zoals bijv. TÜV keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is het dak te klein voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen vele duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan organisaties die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost om en nabij de €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Queue-Du-Bois op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Queue-Du-Bois
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Queue-Du-Bois aanvullend capaciteitstarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningeigenaren die beschikken over een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!