Bellaire

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Bellaire? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en goed voor de portemonnee. Gebruikmakend van innovatieve zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Wegens de dalende inkoopprijs, de royale 6%-BTW constructie, en de speciale terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? D.m.v. onze tool bekijk je samengestelde aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Bellaire!

zonnepanelen installateur 4610
 • Makkelijk geld besparen.
 • Goed voor het milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • BTW terugvragen.

ProvincieLuik
GemeenteBeyne-Heusay
Postcode46100
Gasverbruik23.350 kWh
Stroomverbruik kWh3375 kWh
Gemiddelde energierekening€173,23

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Bellaire april 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op energiesparen.be ontdek je wat de regels zijn in de gemeente Beyne-Heusay. Is dit voor jou onduidelijk? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Beyne-Heusay zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Bellaire
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze groene leningen waarmee huishoudens tegen een gunstige rente een krediet kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4820), dan loopt het voordeel al gauw op tot €598. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je weer terug injecteren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de traditionele tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Bellaire schommelen tussen de €4400 en €6300, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor ongeveer 3000 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €750,00 (vergoeding april 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Bellaire is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118007€3650 – €4475€410
2275012€5025 – €5700€675
3340015€5950 – €6175€700
4384016€6350 – €6775€910
5457019€7100 – €7300€1000
6514023€7650 – €7925€1050

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Bellaire tref jij of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bellaire is 3375 kWh. Dat staat gelijk aan rond de 10 panelen van 280 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1850 kWh zijn dat er circa 8, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3825 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Meer dan 50% van de consumenten kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Bellaire?

Voor het plaatsen van PV-panelen op het huis is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bellaire

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Bellaire vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt vergelijk je in een zeer korte periode een uitstekende aanbieder in jouw omgeving. Veel specialisten beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer het soort woning. Het type huis (schuin + plat) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Bellaire.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten wij ook hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  In een week volgt er een transparante offerte van adviseurs uit de regio. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar check ook op eventuele keurmerken (bijv. IEC keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan verscheidene bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor ondernemingen die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De kosten bedragen zo’n €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Veel spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Bellaire op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Bellaire
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Bellaire een netvergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten fluctueren tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!