Forges

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Forges? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en goed voor de portemonnee. Door de investering in zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Gezien de dalende inkoopprijs, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de zogenaamde terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dit ook op ons dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij toepasbare details die helpen bij zonnepanelen kopen in Forges!

zonnepanelen installateur 6464
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieHenegouwen
GemeenteChimay
Postcode64640
Gasverbruik20.380 kWh
Stroomverbruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€163,44

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Forges maart 2024

Een universele subsidieregeling is er niet in België. In sommige gemeenten zijn er energiepremies of speciale groene leningen. Op energiesparen.be lees jij wat de regels zijn in de gemeente Chimay. Is dit voor jou onduidelijk? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Chimay zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door middel van de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Forges
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4600), dan is jouw winst al gauw €570. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de overproductie. Vermoedelijk blijft dit niet zo: deze traditionele energiemeters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. De win is er niet alleen voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Forges liggen tussen de €4400 en €6500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op pakweg 2700 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Eneco of Qurrent betaal je hiervoor wel €675,00 (kosten maart 2024). Via goedkope zonnepanelen in Forges bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel vind je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117407€3625 – €4450€420
2310011€5125 – €5800€550
3353014€6025 – €6225€775
4385018€6525 – €6625€920
5467019€7075 – €7225€990
6484021€7425 – €8075€1100

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Forges bekijk je of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Forges is 3490 kWh. Hiervoor heb je nodig ongeveer 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2875 kWh gaan we uit van 12, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. De meeste consumenten prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Forges?

Voor de installatie van PV-panelen op een woning is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-forges

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Forges vergelijken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten vind je moeiteloos een professionele specialist in jouw omgeving. Verscheidene bedrijven beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf de karakteristieken van de woning. Het type huis (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies ook een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Forges.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Hierdoor weten we hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien versturen ze de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een week ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op certificaten en keurmerken (bijv. ISO certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn diverse interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet nodig.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Forges op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Forges
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Forges een capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Vlamingen die beschikken over een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €87,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!