Bourlers

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Bourlers? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en goed voor de portemonnee. Aan de hand van innovatieve zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Ten gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Middels onze website tref je handige details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Bourlers!

zonnepanelen installateur 6464
 • Structureel lagere energiekost.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieHenegouwen
GemeenteChimay
Postcode64640
Gasverbruik20.370 kWh
Stroomverbruik kWh3485 kWh
Gemiddelde energierekening€163,29

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Bourlers juli 2024

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be vind je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Chimay. Kan je het niet vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Chimay bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Bourlers
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten met een interessante rente een speciale lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4590), dan profiteer je al van een korting van zo’n €569. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terug op het net injecteren. Ter compensatie krijg je een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de “ouderwetse” tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. Niet alleen goed voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al enkele honderdduizenden huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (juli 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Bourlers liggen tussen de €5300 en €6100 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert grofweg 3100 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en/of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €775,00 (tarieven juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Bourlers kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119807€3575 – €4300€430
2307011€5150 – €5900€650
3328014€6025 – €6275€700
4393017€6500 – €6775€920
5436020€6975 – €7225€960
6512023€7575 – €8100€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Bourlers tref je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bourlers is 3485 kWh. Dit staat voor rond de 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1925 kWh gaan we uit van 7, voor 2950 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. De doorsnee investeerders kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens vinden we dunne-film panelen. Dit soort panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Bourlers?

Bij het installeren van PV-panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bourlers

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Bourlers vergelijken? Aan de hand van onze stappenplan heb jij zonder problemen een professionele leverancier in je postcodegebied. Het merendeel van de leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op het tarief. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk het type woning. De huis-categorie (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Bourlers.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Bij de laatste stap zenden zij de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit de regio. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor panelen, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien vele prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn bedrijven die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Huren kan al vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De totale huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bourlers op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Bourlers
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Bourlers een vergoeding aan de distributienetbeheerder – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €95,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!