Deurle

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Deurle? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en goed voor de portemonnee. Op basis van zonnepanelen op jouw woning wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Omwille van gunstigere prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is mijn dak geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door gebruik te maken van deze website bekijk je bruikbare tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Deurle!

zonnepanelen installateur 9831
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Verantwoorde investering.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteSint-Martens-Latem
Postcode98310
Gasverbruik21.570 kWh
Stroomverbruik kWh3559,18965607041 kWh
Gemiddelde energierekening€169,96

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Deurle april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer in België. In een aantal gemeenten vind je een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op energiesparen.be bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Sint-Martens-Latem. Kan je hier niets over vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Sint-Martens-Latem kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Deurle
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren zonder hoge lasten een krediet kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Op de aanschaf van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4790), dan is jouw winst al gauw €594. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je weer terug injecteren aan het net. Ter compensatie krijg je een redelijke vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de overproductie. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de ouderwetse tellers worden ingewisseld voor slimme meters. De komende jaren volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (april 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Deurle schommelen tussen de €4900 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor plusminus 2870 kWh stroom. Bij een maatschappij als Essent en Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €717,50 (vergoeding april 2024). Via goedkope zonnepanelen in Deurle kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118006€3425 – €4200€440
2284013€5075 – €5850€600
3360015€6100 – €6225€825
4407017€6300 – €6625€890
5435019€7000 – €7225€1010
6491023€7400 – €7850€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Deurle lees jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Deurle bedraagt 3559,18965607041 kWh. Dit kan je zelf opwekken met om en nabij 12 panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1925 kWh moet je rekenen op 7, voor 2950 kWh gaat het om 12, en voor 3900 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Bijna alle huizenbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Deurle?

Voor zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-deurle

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Deurle vergelijken? Door middel van het advies hieronder heb je in enkele stappen een betrouwbare leverancier in de regio. Verscheidene bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer de aard van de woning. Het genre huis (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Deurle.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Vandaar weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  In een week krijg je persoonlijke offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (zoals VDE keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen nogal wat aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Deurle op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Deurle
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Deurle een netvergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door consumenten waar sprake is van een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!