Boncelles

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Boncelles? Zonnepanelen zijn duurzaam en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door zonnepanelen op het dak wek je zelfstandig duurzame stroom op. Wegens de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Via onze website lees jij accurate tips die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Boncelles!

zonnepanelen installateur 4100
 • Direct lagere energielasten.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieLuik
GemeenteSeraing
Postcode41000
Gasverbruik21.580 kWh
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€166,19

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Boncelles april 2024

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Seraing. Is de informatie niet te vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Seraing zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Boncelles
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten erg goedkoop een krediet kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4550), dan is het voordeel al snel €564. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt injecteer je terug op het energienet. Ter compensatie krijg je een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Boncelles liggen tussen om en nabij de €4100 en €5800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in ongeveer 2870 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €717,50 (prijspeil april 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Boncelles is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder check je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117206€3500 – €4400€440
2293011€5250 – €5625€600
3342015€6100 – €6075€825
4381018€6375 – €6700€910
5433020€7025 – €7150€990
6488021€7625 – €8000€1080

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Boncelles bekijk je de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Boncelles bedraagt 3390 kWh. Dit staat voor pak ‘m beet 11 panelen van 285 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1975 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 3000 kWh zijn dat er 11, en voor 3925 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De doorsnee woningbezitters installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Boncelles?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-boncelles

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Boncelles vergelijken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten vind je binnen enkele minuten een erkende specialist in je postcodegebied. Het merendeel van de leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Specificeer expliciet het huis. Het type dak (schuin of plat) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Boncelles.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor weten wij hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap versturen ze de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit de regio. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar check ook relevante keurmerken (bijv. ISO certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn diverse rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor verenigingen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Huren kan al vanaf €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Boncelles op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Boncelles
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Boncelles een bijdrage – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Belgen die beschikken over een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG is duidelijk: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!