Piéton

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Piéton? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en winstgevend. Met behulp van zonnepanelen bij je huis wek je in eigen beheer groene stroom op. Door o.a. dalende prijzen, de 6% BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker vind je actuele details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Piéton!

zonnepanelen installateur 7160
 • Snelle terugverdientijd.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieHenegouwen
GemeenteChapelle-Lez-Herlaimont
Postcode71600
Gasverbruik21.590 kWh
Stroomverbruik kWh3495 kWh
Gemiddelde energierekening€168,60

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Piéton juli 2024

Een universele subsidieregeling is er niet in België. Verscheidene gemeenten werken met energiepremies of speciale groene leningen. Door te surfen naar energiesparen.be check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Chapelle-Lez-Herlaimont. Geen resultaten? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit levert al snel honderden euro’s op. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Chapelle-Lez-Herlaimont kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Piéton
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten tegen een gunstige rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4310), dan is het voordeel al snel €534. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor ontvang jenatuurlijk een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment krijg je nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: deze traditionele energiemeters worden ingeruild voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden woningen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Piéton komen doorgaans uit tussen de €4100 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor grofweg 3090 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €772,50 (prijspeil juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Piéton bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna ontdek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117606€3400 – €4450€430
2307012€5175 – €5850€575
3352014€5925 – €6175€700
4415016€6300 – €6700€930
5438020€6975 – €7125€990
6507022€7600 – €8175€1050

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Piéton check jij de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Piéton is 3495 kWh. Hiervoor zijn benodigd pakweg 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2825 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3875 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan de helft van de mensen prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Piéton?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-pieton

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Piéton vergelijken? Dankzij onderstaande tips zoek jij binnen enkele minuten een uitmuntende vakspecialist in je woonplaats. Verschillende installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de prijzen. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf de aard van het huis. De dak-categorie (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn cruciaal. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Piéton.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn naam, tel. nr. en het emailadres. Op die manier komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap verzenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de voordeligste tarieven, maar wees scherp op de benodigde certificaten (zoals Recyclage, ISO certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur je een woning en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen vele aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan bedrijven die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Beschikbaar vanaf €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Piéton op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Piéton
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Piéton een vergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG is duidelijk: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomZij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten fluctueren tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!