Godarville

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Godarville? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en fiscaal aantrekkelijk. D.m.v. een zonnepanelen-installatie wek je jouw eigen duurzame stroom op. Ten gevolg van het financieel interessante plaatje, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met de zonnepanelen-vergelijker bekijk jij uitgebreide info over zonnepanelen kopen in Godarville!

zonnepanelen installateur 7160
 • Lagere energielasten.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Lange levensduur.

ProvincieHenegouwen
GemeenteChapelle-Lez-Herlaimont
Postcode71600
Gasverbruik21.580 kWh
Stroomverbruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€168,44

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Godarville maart 2024

Een universele subsidieregeling is niet aan de orde in België. In een aantal gemeenten vind je een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Chapelle-Lez-Herlaimont. Is dit voor jou onduidelijk? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Chapelle-Lez-Herlaimont bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Godarville
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun woning energiezuiniger te maken. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€5050), dan is het belastingvoordeel al gauw €626. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je weer terug injecteren aan het net. Daarvoor ontvang jenatuurlijk een vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dit geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: deze traditionele energiemeters worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Godarville schommelen tussen de €4600 en €6000 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen mondt uit in grofweg 3080 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Engie en Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €770,00 (vergoeding maart 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Godarville kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder check jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118406€3600 – €4425€400
2281012€5250 – €5650€550
3340014€6075 – €6250€825
4393018€6500 – €6825€910
5459019€6975 – €7175€980
6518021€7450 – €7850€1100

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Godarville achterhaal jij of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Godarville bedraagt 3490 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig om en nabij 10 panelen van 280 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1950 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2900 kWh gaan we uit van 11, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Veel klanten kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede vinden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Godarville?

Tijdens de montage van zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-godarville

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Godarville vergelijken? Met onderstaande tips kies je snel en eenvoudig een uitmuntende monteur in jouw streek. Verschillende monteurs beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op het tarief. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer het soort huis. Het type huis (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn belangrijke onderdelen. Maak daarna een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Godarville.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Zo komen we erachter hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens zenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts uit de regio. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (zoals bijv. ISO certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien verschillende duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De tarieven beginnen bij €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is is geen voorwaarde.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Godarville op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Godarville
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Godarville verplichte kost – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Vlamingen met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!