Berlaar

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Berlaar? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en men kan er flink door besparen. Geholpen door innovatieve zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Gezien de dalende verkoopprijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Dankzij onze website vind jij praktische info die helpen bij zonnepanelen kopen in Berlaar!

zonnepanelen installateur 2590
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Zet het milieu op 1.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieAntwerpen
GemeenteBerlaar
Postcode25900
Gasverbruik22.620 kWh
Stroomverbruik kWh3410 kWh
Gemiddelde energierekening€170,98

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Berlaar maart 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Verscheidene gemeenten werken met speciale premies en/of leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Berlaar. Onduidelijke informatie? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Berlaar zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Via de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Berlaar
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens extra goedkoop een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4590), dan is het voordeel al snel €569. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of injecteer je terug op het energienet. Ter compensatie ontvang je een redelijke vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De plannen zijn om dit te veranderen: de ouderwetse tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Berlaar fluctueren tussen de €4900 en €5700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen staat voor circa 2960 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en Pure Energie betaal je hiervoor wel €740,00 (onkosten maart 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Berlaar kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht vind je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117306€3650 – €4450€380
2279013€5200 – €5625€500
3328016€5975 – €6200€825
4413017€6550 – €6725€910
5440020€7025 – €7125€1030
6510021€7450 – €7925€1050

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Verder is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Berlaar ontdek jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Berlaar bedraagt 3410 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig om en nabij 11 panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3825 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Bijna alle mensen bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Berlaar?

Voor panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-berlaar

Naburige plaatsen:

Gangbare modellen:


Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Berlaar vergelijken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt tref jij snel en eenvoudig een uitmuntende expert in de regio. Diverse specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de kosten. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer de karakteristieken van de woning. Het soort huis (schuin of plat) en de focus-richting van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Berlaar.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: je voor- en achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Op die manier weten we hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen volgen er offertes van vakmannen uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden nogal wat prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name stadions die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost om en nabij de €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Berlaar op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Berlaar
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Berlaar een distributienettarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Belgen met een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding klopt dan niet meer. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €88,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente