Duffel

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Duffel? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en financieel interessant. Met behulp van het zonnepanelen-systeem wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door de dalende inkoopprijs, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door middel van zonnepanelenvoordeel.be tref je bruikbare tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Duffel!

zonnepanelen installateur 2570
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieAntwerpen
GemeenteDuffel
Postcode25700
Gasverbruik22.600 kWh
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€170,67

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Duffel mei 2024

Een universele subsidieregeling is er niet meer in België. In sommige gemeenten zijn er regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente Duffel. Kom je er niet uit? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Duffel zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Duffel
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening. Deze groene leningen waarmee huishoudens heel voordelig een krediet kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voor zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4570), dan is het belastingvoordeel al gauw €567. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je natuurlijk een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment krijg je nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de klassieke mechanische tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Duffel variëren tussen de €4800 en €6400, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen genereert ongeveer 2940 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Delta of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €735,00 (prijs mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Duffel is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna check je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117806€3450 – €4450€400
2282012€5125 – €5900€525
3333014€5950 – €6125€725
4407018€6400 – €6650€930
5450019€7025 – €7250€1030
6504023€7500 – €7825€1040

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Duffel bekijk je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Duffel is 3400 kWh. Dit kan je zelf opwekken met omstreeks 12 panelen van 325 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1800 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2825 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3800 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De doorsnee mensen installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens vind je dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Duffel?

Puur voor zonnepanelen op een woning is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-duffel

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Duffel vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder heb je zonder problemen een goede leverancier in de buurt. Het merendeel van de leveranciers bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf het soort woning. De woning-categorie (schuin of plat) en de geografische ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Duffel.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Dan is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Als laatste krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de laagste prijs, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen meerdere duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kan al vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet nodig.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Duffel op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Duffel
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Duffel een forfaitaire vergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor mensen die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!