Amberloup

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Amberloup? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en winstgevend. Door gebruik te maken van het zonnepanelen-systeem wek je zelf schone energie op. Omwille van de steeds gunstigere prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Door middel van deze website ontdek jij praktische gegevens aangaande zonnepanelen kopen in Amberloup!

zonnepanelen installateur 6680
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Kies voor een beter milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieLuxemburg
GemeenteSainte-Ode
Postcode66800
Gasverbruik23.920 kWh
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€177,52

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Amberloup oktober 2023

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Verscheidene gemeenten werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website energiesparen.be doorzoek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Sainte-Ode. Onduidelijke informatie? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Sainte-Ode zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Met de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Amberloup
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens verrassend voordelig een speciale lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere woningen aanmoedigt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4390), dan is het voordeel al snel €544. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terug op het net injecteren. In ruil krijg je een soort vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. Er is wel verandering op komst: de klassieke mechanische tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Amberloup zitten vaak tussen de €5000 en €6800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen mondt uit in zo’n 2960 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Delta en Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €740,00 (vergoeding oktober 2023). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Amberloup kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120006€3700 – €4375€410
2296012€5300 – €5600€600
3340014€5900 – €6050€800
4381018€6500 – €6750€950
5466019€6925 – €7275€990
6517023€7400 – €7975€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Amberloup ontdek jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Amberloup bedraagt 3460 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pak ‘m beet 11 panelen van 280 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1900 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2925 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3900 kWh zijn dat 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Bijna alle consumenten kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Amberloup?

Puur voor panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-amberloup

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Amberloup vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder zoek je vandaag nog een erkende leverancier in de buurt. Veel leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf expliciet jouw woning. Het genre dak (plat of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn daarin van belang. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Amberloup.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Op basis daarvan weten we hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar check ook relevante keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, ISO certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn verscheidene mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan scholen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De kosten bedragen zo’n €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet nodig.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Amberloup op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Amberloup
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Amberloup een aanvullend distributienettarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Vlamingen met de terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Beschik jij over een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €95,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!