Bovigny

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Bovigny? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en besparen je geld. Middels de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf schone energie op. Gezien de lagere prijs van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Aan de hand van onze tool tref jij handige toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Bovigny!

zonnepanelen installateur 6671
 • Lagere energielasten.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieLuxemburg
GemeenteGouvy
Postcode66710
Gasverbruik23.880 kWh
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€176,90

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Bovigny september 2023

Een landelijke aankoopsubsidie is niet aan de orde in België. Wel bestaan er gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op energiesparen.be vind jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Gouvy. Is dit voor jou onduidelijk? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Gouvy zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Bovigny
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening. Deze groene leningen waardoor huishoudens verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun woning energiezuiniger te maken. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4350), dan is jouw winst al gauw €539. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een soort vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: deze traditionele energiemeters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (september 2023) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Bovigny schommelen tussen de €4300 en €6800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat voor zo’n 2920 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €730,00 (vergoeding september 2023). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Bovigny bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120306€3525 – €4475€440
2293012€5225 – €5700€500
3328016€6025 – €6100€700
4392018€6350 – €6800€930
5450020€6925 – €7200€970
6511021€7650 – €7975€1070

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Bovigny vind je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bovigny bedraagt 3440 kWh. Hiervoor zijn benodigd pak ‘m beet 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3975 kWh gaat het om 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De doorsnee consumenten kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Bovigny?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bovigny

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Bovigny vergelijken? Via het onderstaande stappenplan heb jij moeiteloos een deskundige leverancier in de regio. De meeste bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer zo concreet mogelijk de woning. De woning-categorie (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Bovigny.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Zo is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens ontvang je de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 3-4 dagen volgen er offertes van installateurs uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (bijv. VDE keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn allerlei mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gymzalen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kan al vanaf €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is dan ook geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bovigny op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Bovigny
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Bovigny een capaciteitstarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Belgen die beschikken over een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €88,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!