Limerlé

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Limerlé? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en men kan er flink door besparen. Met krachtige zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens de lagere prijs van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dat ook voor mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met behulp van onze website doorzoek jij handige toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Limerlé!

zonnepanelen installateur 6670
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Goed voor het milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieLuxemburg
GemeenteGouvy
Postcode66700
Gasverbruik23.870 kWh
Stroomverbruik kWh3435 kWh
Gemiddelde energierekening€176,75

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Limerlé oktober 2023

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet in België. In verschillende gemeenten zien we regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar energiesparen.be tref jij welke regelingen er zijn in de gemeente Gouvy. Is dit voor jou onduidelijk? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €900,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Gouvy zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Limerlé
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening. Deze groene leningen waarmee huishoudens tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De overheid biedt een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4340), dan is het belastingvoordeel al gauw €538. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor ontvang je een passende vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de ouderwetse tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al enkele honderdduizenden investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger het is. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Limerlé liggen tussen om en nabij de €4200 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert ongeveer 2910 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta en Vandebron betaal je hiervoor wel €727,50 (prijspeil oktober 2023). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Limerlé kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf check jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120707€3450 – €4325€430
2305013€5250 – €5725€625
3347014€6025 – €6075€800
4416018€6500 – €6775€950
5465019€7050 – €7225€970
6509021€7475 – €8000€1090

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Overigens is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Limerlé ontdek jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Limerlé is 3435 kWh. Dit staat voor ongeveer 10 panelen van 325 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1900 kWh moet je rekenen op 8, voor 2800 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3850 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Bijna alle mensen prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Limerlé?

Voor het plaatsen van panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-limerle

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Limerlé vergelijken? Via het onderstaande stappenplan vind jij in korte tijd een erkende vakspecialist in jouw eigen buurt. Tal van leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer zo specifiek mogelijk het huis. Het soort dak (schuin en/of plat) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Limerlé.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om naam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week volgen er offertes van installateurs uit de regio. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (denk aan Recyclage, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn meerdere duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan bedrijven die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Huren kan al vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Limerlé op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Limerlé
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Limerlé verplichte kost – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG is duidelijk: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €95,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!