Beho

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Beho? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en fiscaal aantrekkelijk. Door middel van de nieuwste zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Mede door de dalende verkoopprijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is dit iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door deze pagina doorzoek jij accurate tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Beho!

zonnepanelen installateur 6672
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieLuxemburg
GemeenteGouvy
Postcode66720
Gasverbruik23.890 kWh
Stroomverbruik kWh3445 kWh
Gemiddelde energierekening€177,05

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Beho juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. In verschillende gemeenten zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op energiesparen.be bekijk jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Gouvy. Is de informatie niet te vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Gouvy kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Beho
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten erg goedkoop een krediet kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4360), dan bedraagt het voordeel al snel €540. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het is een woning die 100% particulier is en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt injecteer je terug op het energienet. Hiervoor krijg je een soort vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dit geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor dit overschot. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de ouderwetse tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen gunstig voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Beho zitten vaak tussen de €4100 en €6100 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert ongeveer 2930 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Engie of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €732,50 (tarief juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Beho bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder ontdek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118608€3600 – €4500€440
2300012€5025 – €5900€600
3345016€6100 – €6200€700
4412018€6325 – €6850€950
5444019€7050 – €7175€1010
6505022€7650 – €8150€1070

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Beho lees jij of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beho bedraagt 3445 kWh. Dit staat voor omstreeks 10 panelen van 325 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1900 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2850 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3900 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Bijna alle consumenten prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Beho?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-beho

Plaatsen in de regio:

Gangbare modellen:


Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Beho vergelijken? Met behulp van onderstaande tips heb jij in een zeer korte periode een uitmuntende aanbieder in de regio. Verschillende monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de prijs. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer het soort huis. Het soort huis (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Beho.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om naam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar let ook op certificering (zoals bijv. IEC keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed om te weten: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn verschillende mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere ondernemingen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Huren kan al vanaf €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom van de pv-panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een eigen spaarpot is is geen voorwaarde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Beho op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Beho
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Beho een distributienettarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG omschrijft dit als volgt: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €86,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!