Ville-Pommeroeul

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Ville-Pommeroeul? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en winstgevend. Aan de hand van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door o.a. het financieel interessante plaatje, de 6% BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Door deze pagina doorzoek jij samengestelde tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Ville-Pommeroeul!

zonnepanelen installateur 7322
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieHenegouwen
GemeenteBernissart
Postcode73220
Gasverbruik21.750 kWh
Stroomverbruik kWh3575 kWh
Gemiddelde energierekening€171,06

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Ville-Pommeroeul juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be bekijk je de spelregels in de gemeente Bernissart. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €900,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Bernissart bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Ville-Pommeroeul
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens heel voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4470), dan bedraagt het voordeel al snel €554. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor ontvang je een redelijke vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Vermoedelijk blijft dit niet zo: deze klassieke mechanische meters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Ville-Pommeroeul fluctueren tussen de €5300 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa grofweg 2840 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €710,00 (vergoeding juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Ville-Pommeroeul is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel lees je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117406€3675 – €4375€380
2307013€5300 – €5850€575
3357015€5975 – €6225€875
4397016€6375 – €6600€910
5435019€7000 – €7175€1010
6511022€7500 – €8150€1100

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Ville-Pommeroeul check je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ville-Pommeroeul is 3575 kWh. Je hebt dus nodig rond de 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1825 kWh gaan we uit van 8, voor 2850 kWh gaan we uit van 12, en voor 3850 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Meer dan de helft van de bewoners maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen vallen veel minder op. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Ville-Pommeroeul?

Voor het laten leggen van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ville-pommeroeul

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Ville-Pommeroeul vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan vergelijk je in een zeer korte periode een betrouwbare installateur in je postcodegebied. Sommige adviseurs hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf zo concreet mogelijk de woning. De dak-categorie (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Ville-Pommeroeul.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Dan is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten uit de regio. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan ISO certificaat, VDE keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen vele rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn verenigingen die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Huren kan al vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De totale huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Ville-Pommeroeul op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Ville-Pommeroeul
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Ville-Pommeroeul een capaciteitstarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor consumenten die beschikken over een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomZij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!