Reet

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Reet? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en men kan er flink door besparen. Door middel van zonnepanelen bij je huis kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Gezien de hogere wattpiek per zonnepaneel, de 6% BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met onze tool ontdek jij omvangrijke info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Reet!

zonnepanelen installateur 2840
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Duurzame investering.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieAntwerpen
GemeenteRumst
Postcode28400
Gasverbruik23.470 kWh
Stroomverbruik kWh3535 kWh
Gemiddelde energierekening€177,33

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Reet mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Regelmatig hebben gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van energiesparen.be tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Rumst. Onduidelijke informatie? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Rumst kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Reet
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten extra goedkoop een speciale lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Val jij in deze categorie? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4690), dan profiteer je al van een korting van zo’n €581. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je weer terug injecteren aan het net. Hiervoor krijg je een redelijke vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor dit overschot. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al enkele honderdduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Reet liggen tussen om en nabij de €5100 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in grofweg 2810 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €702,50 (onkosten mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Reet kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119806€3675 – €4275€420
2289013€5200 – €5675€650
3333014€5925 – €6025€750
4415016€6500 – €6675€920
5452019€7050 – €7225€1010
6519023€7600 – €7850€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Reet tref jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Reet is 3535 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1900 kWh moet je rekenen op 8, voor 2875 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3850 kWh zijn dat 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. Bijna alle bewoners kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede vind je dunne-film panelen. Dit soort panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Reet?

Tijdens de montage van panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-reet

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Reet vergelijken? Middels de uitleg die hierna komt kies jij snel en eenvoudig een professionele vakman in jouw eigen buurt. Diverse aanbieders bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Definieer expliciet het huis. Het genre woning (plat + schuin) en de geografische ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Reet.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend versturen ze de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 4-5 dagen volgen er offertes van specialisten uit de omgeving. Pas op voor alleen het interessantste kostenplaatje, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (bijv. RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Goed om te weten: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden meerdere duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De tarieven beginnen bij €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen vereiste.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Reet op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Reet
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Reet aanvullend capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met pv-panelen die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €87,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!