Gaasbeek

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Gaasbeek? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en winstgevend. Door gebruik te maken van de nieuwste zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Mede door de steeds gunstigere prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de zogenaamde terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door middel van onze website doorzoek jij uitgebreide informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Gaasbeek!

zonnepanelen installateur 1750
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Milieubewuste keuze.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLennik
Postcode17500
Gasverbruik21.380 kWh
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€165,36

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Gaasbeek juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet in België. Wel bestaan er gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be tref jij wat de regels zijn in de gemeente Lennik. Geen resultaten? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Lennik kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Via de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Gaasbeek
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten met een interessante rente een speciaal type lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4850), dan loopt het voordeel al gauw op tot €601. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terug op het net injecteren. Ter compensatie krijg je een passende vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Er is wel verandering op komst: de traditionele tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een 4 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden investeerders hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Gaasbeek liggen tussen om en nabij de €4700 en €6100 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in circa 2770 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en/of Pure Energie betaal je hiervoor wel €692,50 (kosten juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Gaasbeek kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht lees je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118607€3650 – €4225€430
2275011€5225 – €5825€675
3322015€6000 – €6275€875
4419016€6550 – €6650€940
5433019€6925 – €7250€1000
6482023€7500 – €7925€1050

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Gaasbeek ontdek je of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gaasbeek bedraagt 3390 kWh. Je hebt dus nodig pak ‘m beet 10 panelen van 285 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 4000 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Meer dan 50% van de huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen vallen veel minder op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Gaasbeek?

Voor panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-gaasbeek

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Gaasbeek vergelijken? Met behulp van onderstaande tips heb je in een zeer korte periode een deskundige vakspecialist in jouw eigen buurt. Diverse aanbieders hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Is het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer zo specifiek mogelijk de woning. Het genre huis (schuin en/of plat) en de focus-richting van het dak zijn cruciaal. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Gaasbeek.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Op die manier komen we erachter hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Daarna versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit de regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar vraag ook om certificering (bijvoorbeeld CE-keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur je een woning en zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Goed om te weten: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan allerlei interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn bedrijven die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De tarieven beginnen bij €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge instapprijs is dan ook geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Gaasbeek op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Gaasbeek
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Gaasbeek een aanvullend distributienettarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!