Herderen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Herderen? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Dankzij zonnepanelen gericht op het zuiden wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Ten gevolg van de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? D.m.v. deze pagina doorzoek je waardevolle raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Herderen!

zonnepanelen installateur 3770
 • Direct lagere energielasten.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • BTW terugvragen.

ProvincieLimburg
GemeenteRiemst
Postcode37700
Gasverbruik20.550 kWh
Stroomverbruik kWh3475 kWh
Gemiddelde energierekening€163,81

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Herderen februari 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer in België. Regelmatig hebben gemeenten speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Riemst. Kom je er niet uit? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Riemst bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Via de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Herderen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€5020), dan is jouw winst al gauw €622. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je een passende vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Herderen liggen tussen om en nabij de €5000 en €6700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen genereert plusminus 3070 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €767,50 (kosten februari 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Herderen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna ontdek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120008€3600 – €4500€410
2275011€5250 – €5675€500
3338015€5925 – €6275€700
4411016€6425 – €6725€950
5454019€7100 – €7225€1030
6480023€7600 – €7800€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Herderen bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Herderen bedraagt 3475 kWh. Dat staat gelijk aan omstreeks 12 panelen van 315 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1825 kWh zijn dat er circa 7, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 4000 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Meer dan de helft van de huizenbezitters verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn breed inzetbaar. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Herderen?

Voor het laten plaatsen van panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-herderen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Herderen vergelijken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt heb jij in enkele stappen een uitstekende vakman in de regio. Verscheidene adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf het soort huis. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Herderen.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn achternaam, voornaam, tel. nr. en e-mailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend verzenden zij de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs uit uw regio. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (zoals Recyclage, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen diverse duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gebouwendie een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kan al vanaf €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De totale huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet meer noodzakelijk.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Herderen op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Herderen
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Herderen een forfaitaire vergoeding – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €85,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!