Genoelselderen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Genoelselderen? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en een goede investering. Aan de hand van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de zogenaamde terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Middels deze pagina lees jij omvangrijke tips die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Genoelselderen!

zonnepanelen installateur 3770
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLimburg
GemeenteRiemst
Postcode37700
Gasverbruik20.540 kWh
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€163,66

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Genoelselderen december 2023

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er jammer genoeg niet in België. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Riemst. Is er niets over te lezen? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Riemst bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Genoelselderen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen tegen een speciaal rentetarief een speciaal type lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€5010), dan is het belastingvoordeel al gauw €621. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie krijg je een passende vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Er is wel verandering op komst: de traditionele tellers worden ingeruild voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Genoelselderen variëren tussen de €5300 en €6900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in genereert pak ‘m beet 3060 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Engie en Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €765,00 (tarief december 2023). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Genoelselderen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder tref jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117007€3700 – €4475€440
2293013€5075 – €5800€625
3349016€5950 – €6075€850
4386016€6475 – €6750€950
5436020€6975 – €7175€1020
6518021€7450 – €8175€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Genoelselderen zie je of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Genoelselderen is 3470 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig ongeveer 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2925 kWh gaan we uit van 12, en voor 3975 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De doorsnee investeerders verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Genoelselderen?

Bij het installeren van PV-panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-genoelselderen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Genoelselderen vergelijken? Dankzij onderstaande tips vind jij in korte tijd een goede vakspecialist in de regio. Het merendeel van de installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de prijs. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer het soort woning. Het type dak (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Genoelselderen.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Zo weten wij hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 3-4 dagen volgen er offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn meerdere aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gebouwendie het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kan al vanaf €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Of denk aan een meer collectief project. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Genoelselderen op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Genoelselderen
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Genoelselderen een vergoeding aan de distributienetbeheerder – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningeigenaren met een zogenaamde terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!