Waltwilder

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Waltwilder? Zonnepanelen zijn duurzaam en leveren ook nog eens euro’s op. Met behulp van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je jouw eigen duurzame stroom op. Omwille van gunstigere prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met behulp van onze tool ontdek je accurate info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Waltwilder!

zonnepanelen installateur 3740
 • Lagere energielasten.
 • Groene investering.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLimburg
GemeenteBilzen
Postcode37400
Gasverbruik20.510 kWh
Stroomverbruik kWh3455 kWh
Gemiddelde energierekening€163,20

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Waltwilder juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er jammer genoeg niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel energiepremies of speciale groene leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Bilzen. Kan je hier niets over vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Bilzen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Waltwilder
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4980), dan profiteer je al van een korting van zo’n €617. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert injecteer je terug op het energienet. In ruil ontvang je een vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de overproductie. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de ouderwetse tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Waltwilder fluctueren tussen de €4100 en €6200, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op plusminus 3030 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en Qurrent betaal je al snel €757,50 (tarieven juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Waltwilder kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf bekijk jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119508€3450 – €4425€390
2302012€5250 – €5625€525
3339015€5925 – €6225€825
4418016€6325 – €6750€920
5448020€7025 – €7150€1030
6514022€7400 – €8050€1050

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Waltwilder check jij of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Waltwilder is 3455 kWh. Dit staat voor pakweg 11 panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1800 kWh zijn dat er circa 7, voor 2950 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3925 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. De meeste bewoners kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast vinden we dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn breed inzetbaar. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Waltwilder?

Voor het laten plaatsen van panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-waltwilder

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Waltwilder vergelijken? Door middel van het onderstaande stappenplan vergelijk jij moeiteloos een betrouwbare expert in jouw eigen buurt. Een aantal monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Definieer het soort huis. Het soort dak (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn van groot belang. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Waltwilder.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Als laatste versturen ze de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen volgen er offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (bijv. Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien verschillende duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost zo’n €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom van de pv-panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Waltwilder op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Waltwilder
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Waltwilder een capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor consumenten waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!