Hoelbeek

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Hoelbeek? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en een goede investering. D.m.v. zonnepanelen op je woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Ten gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Dankzij onze website vind jij praktische tips die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Hoelbeek!

zonnepanelen installateur 3746
 • Structureel lagere energiekost.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Lange levensduur.

ProvincieLimburg
GemeenteBilzen
Postcode37460
Gasverbruik20.530 kWh
Stroomverbruik kWh3465 kWh
Gemiddelde energierekening€163,50

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Hoelbeek april 2024

Een universele subsidieregeling is er niet in België. In een aantal gemeenten vind je speciale premies en/of leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Bilzen. Is de informatie niet te vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Bilzen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Via de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Hoelbeek
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening. Deze groene leningen waardoor gezinnen tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€5000), dan is het voordeel al snel €620. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het is een woning die 100% particulier is en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie krijg je een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dit geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: deze klassieke mechanische meters worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Hoelbeek variëren tussen de €4400 en €6800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen resulteert in circa 3050 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta of NLE staat dit al gauw gelijk aan €762,50 (prijs april 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Hoelbeek kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119807€3525 – €4475€380
2276011€5100 – €5600€600
3333015€5950 – €6175€775
4382018€6350 – €6750€930
5443019€6900 – €7300€1000
6501022€7700 – €8150€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Hoelbeek tref jij of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hoelbeek is 3465 kWh. Hiervoor heb je nodig om en nabij 10 panelen van 315 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 2000 kWh gaan we uit van 8, voor 2900 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3950 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de huizenbezitters installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Hoelbeek?

Puur voor zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hoelbeek

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Hoelbeek vergelijken? Met behulp van het advies hieronder zoek jij in enkele stappen een uitstekende expert in je woonplaats. De meeste adviseurs hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de kosten. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Detailleer de eigenschappen van de woning. Het type huis (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Hoelbeek.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Zo is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven uit uw regio. Kijk verder dan het interessantste kostenplaatje, maar let ook op certificaten en keurmerken (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur jij een huis en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen verscheidene aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name ondernemingen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost zo’n €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is niet meer noodzakelijk.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Hoelbeek op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Hoelbeek
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Hoelbeek een capaciteitstarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor mensen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!