Rosmeer

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Rosmeer? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en heb je razendsnel terugverdiend. Op basis van zonnepanelen op jouw woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door de steeds gunstigere prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de zogenaamde terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Dankzij zonnepanelenvoordeel.be bekijk je accurate info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Rosmeer!

zonnepanelen installateur 3740
 • Makkelijk geld besparen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieLimburg
GemeenteBilzen
Postcode37400
Gasverbruik20.500 kWh
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€163,04

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Rosmeer april 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. In een aantal gemeenten vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be lees je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Bilzen. Onduidelijke informatie? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Bilzen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Rosmeer
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een krediet kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun woning energiezuiniger te maken. Voor zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4970), dan loopt het voordeel al gauw op tot €616. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het gaat om een privé-woningen de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor dit overschot. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de ouderwetse tellers worden ingeruild voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim honderdduizenden woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger de investering. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Rosmeer komen doorgaans uit tussen de €4800 en €6300 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa grofweg 3020 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en/of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €755,00 (onkosten april 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Rosmeer bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder vind jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118506€3550 – €4475€400
2270012€5000 – €5875€500
3326016€6050 – €6200€750
4414016€6425 – €6850€920
5432020€7000 – €7200€1000
6516022€7700 – €7925€1040

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Rosmeer achterhaal jij de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rosmeer bedraagt 3450 kWh. Je hebt dus nodig zo’n 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1825 kWh gaan we uit van 8, voor 2875 kWh zijn dat er 12, en voor 3900 kWh zijn dat 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De gemiddelde klanten installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Rosmeer?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-rosmeer

Een zonnepanelen-installateur vinden

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Rosmeer vergelijken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan kies jij in korte tijd een professionele specialist in jouw eigen buurt. Diverse bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf het type huis. Het genre dak (schuin of plat) en de oriëntatie van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Rosmeer.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  In 4-5 dagen volgen er offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (bijv. VDE keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen allerlei mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name stadions die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De kosten bedragen zo’n €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is is geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Rosmeer op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Rosmeer
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Rosmeer een vergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor consumenten met de terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten fluctueren tussen de €95,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!