Opheylissem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Opheylissem? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en men kan er flink door besparen. Middels een zonnepanelen-installatie kan je zelf stroom opwekken. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de speciale terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Geholpen door onze website check je praktische toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Opheylissem!

zonnepanelen installateur 1357
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Duurzame investering.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteHélécine
Postcode13570
Gasverbruik20.410 kWh
Stroomverbruik kWh3505 kWh
Gemiddelde energierekening€163,90

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Opheylissem april 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. Verscheidene gemeenten werken met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website energiesparen.be doorzoek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Hélécine. Is er niets over te lezen? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Hélécine bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Opheylissem
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4630), dan bedraagt het voordeel al snel €574. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor ontvang jeeen redelijke vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de “ouderwetse” tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden huizen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Opheylissem liggen tussen de €5400 en €6800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa grofweg 3020 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Eneco en Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €755,00 (tarieven april 2024). Via goedkope zonnepanelen in Opheylissem kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119007€3450 – €4475€400
2284012€5025 – €5625€550
3326015€6050 – €6225€800
4419018€6350 – €6650€890
5470020€6925 – €7225€1000
6519023€7675 – €7925€1040

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Opheylissem tref jij of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Opheylissem bedraagt 3505 kWh. Hiervoor heb je nodig zo’n 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1875 kWh zijn dat er circa 7, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3875 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Veel bewoners maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Opheylissem?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-opheylissem

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Opheylissem vergelijken? Door middel van onze stappenplan kies je zonder problemen een erkende aanbieder in jouw eigen buurt. Verschillende aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijzen. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Detailleer de aard van de woning. Het soort huis (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn essentieel. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Opheylissem.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Aansluitend versturen ze de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar check ook eventuele keurmerken (voorbeelden zijn IEC keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is zonnepanelen huren interessant?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan allerlei prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere clubhuizen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De tarieven beginnen bij €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is is geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Opheylissem op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Opheylissem
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Opheylissem een netvergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €95,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!