Montroeul-Sur-Haine

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Montroeul-Sur-Haine? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en fiscaal aantrekkelijk. Geholpen door innovatieve zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Wegens de steeds gunstigere prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Dankzij onze website doorzoek je bruikbare aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Montroeul-Sur-Haine!

zonnepanelen installateur 7350
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Groene investering.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieHenegouwen
GemeenteHensies
Postcode73500
Gasverbruik21.860 kWh
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€166,01

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Montroeul-Sur-Haine juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. Verscheidene gemeenten werken met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek je de spelregels in de gemeente Hensies. Is de informatie niet te vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €900,00. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Hensies zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Montroeul-Sur-Haine
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens verrassend voordelig een krediet kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voor zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4580), dan bedraagt het voordeel al snel €568. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terug op het net injecteren. Hiervoor ontvang je een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de ouderwetse tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen goed voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Montroeul-Sur-Haine schommelen tussen de €5300 en €6300 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa plusminus 2950 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Engie of Powerpeers betaal je hiervoor wel €737,50 (prijs juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Montroeul-Sur-Haine kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf ontdek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119107€3550 – €4400€410
2279011€5125 – €5825€525
3345015€6050 – €6075€700
4392017€6425 – €6825€910
5450019€6975 – €7150€1000
6480022€7500 – €8075€1070

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Montroeul-Sur-Haine check jij of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Montroeul-Sur-Haine is 3330 kWh. Dit kan je zelf opwekken met rond de 11 panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1900 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2900 kWh zijn dat er 12, en voor 3900 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de consumenten kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Montroeul-Sur-Haine?

Tijdens de montage van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-montroeul-sur-haine

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Montroeul-Sur-Haine vergelijken? Met behulp van tips van onze adviseurs heb jij zonder problemen een uitmuntende vakman in jouw omgeving. Verscheidene specialisten hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen het tarief. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk de aard van het huis. Het soort huis (schuin of plat) en de ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies ook een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf geeft dan relevant zonnepanelen advies in Montroeul-Sur-Haine.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en het mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Als laatste ontvangt u ook de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar certificering (zoals CE-keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan verschillende rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn gymzalen die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De tarieven beginnen bij €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen vereiste.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Montroeul-Sur-Haine op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Montroeul-Sur-Haine
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Montroeul-Sur-Haine een distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €95,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!