Wasmuel

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Wasmuel? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en heb je razendsnel terugverdiend. Op basis van innovatieve zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Omwille van de dalende prijzen van de panelen, de royale 6%-BTW constructie, en de zogenaamde terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is dit iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Dankzij onze vergelijker doorzoek jij waardevolle info die helpen bij zonnepanelen kopen in Wasmuel!

zonnepanelen installateur 7390
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Zet het milieu op 1.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieHenegouwen
GemeenteQuaregnon
Postcode73900
Gasverbruik22.030 kWh
Stroomverbruik kWh3415 kWh
Gemiddelde energierekening€168,63

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Wasmuel juli 2024

Een landelijke subsidiepot is niet beschikbaar in België. Verscheidene gemeenten werken met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op energiesparen.be doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Quaregnon. Kan je het niet vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Quaregnon zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door middel van de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Wasmuel
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor het installeren van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4750), dan profiteer je al van een korting van zo’n €589. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je natuurlijk een vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de klassieke mechanische tellers worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen goed voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Wasmuel zitten vaak tussen de €4200 en €5500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in ongeveer 2710 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en Qurrent betaal je daarvoor zo’n €677,50 (tarieven juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Wasmuel bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder bekijk jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118607€3525 – €4275€380
2295011€5025 – €5825€600
3355016€5900 – €6275€825
4395017€6525 – €6825€890
5467019€6900 – €7300€1020
6519021€7525 – €7925€1050

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Wasmuel achterhaal je of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wasmuel is 3415 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 12 panelen van 315 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2925 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3925 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Veel klanten bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn zeer flexibel. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Wasmuel?

Puur voor zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-wasmuel

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Wasmuel vergelijken? Met onderstaande tips kies jij in korte tijd een professionele specialist in de buurt. Verschillende specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot het tarief. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets duidelijk het huis. Het soort woning (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Kies ook een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Wasmuel.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen uit uw regio. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan allerlei mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gebouwendie een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Huren kan al vanaf €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Wasmuel op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Wasmuel
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Wasmuel een bijdrage – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomOftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €90,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!