Terhagen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Terhagen? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en leveren ook nog eens euro’s op. Met de investering in zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Ten gevolg van de dalende inkoopprijs, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het overal mogelijk? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met behulp van onze tool ontdek jij actuele raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Terhagen!

zonnepanelen installateur 2840
 • Direct lagere energielasten.
 • Zet het milieu op 1.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieAntwerpen
GemeenteRumst
Postcode28400
Gasverbruik23.480 kWh
Stroomverbruik kWh3540 kWh
Gemiddelde energierekening€177,48

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Terhagen mei 2024

Een speciale subsidie is niet beschikbaar in België. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk je welke regelingen er zijn in de gemeente Rumst. Geen resultaten? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Rumst zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Via de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Terhagen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4700), dan is jouw winst al gauw €583. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie krijg je een redelijke vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De plannen zijn om dit te veranderen: de traditionele tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al enkele honderdduizenden investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Terhagen schommelen tussen de €4100 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in plusminus 2820 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta en Oxxio betaal je daarvoor zo’n €705,00 (kosten mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Terhagen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder check jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119507€3500 – €4400€410
2295012€5150 – €5850€550
3339014€6100 – €6075€875
4391018€6400 – €6775€950
5440019€7075 – €7200€960
6517023€7575 – €8175€1100

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Terhagen vind je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Terhagen is 3540 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1950 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3800 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Veel mensen kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Terhagen?

Voor de installatie van panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-terhagen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Terhagen vergelijken? Met behulp van onderstaande tips vergelijk jij in enkele stappen een erkende monteur in de buurt. Verschillende aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer het soort woning. De woning-categorie (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn relevant. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Terhagen.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Vandaar weten wij hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 7 dagen volgen er offertes van experts uit de omgeving. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld VDE keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan vele prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gebouwendie hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kan al vanaf €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huur van de panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge instapprijs is dan ook geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Terhagen op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Terhagen
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Terhagen een bijdrage – ook wel het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningeigenaren met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomOftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €87,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!