Andrimont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Andrimont? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en leveren ook nog eens euro’s op. Middels zonnepanelen bij je huis kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Mede door de dalende inkoopprijs, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het overal mogelijk? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Middels de zonnepanelen-vergelijker vind je praktische info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Andrimont!

zonnepanelen installateur 4821
 • Minder betalen voor stroom.
 • Milieubewuste keuze.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieLuik
GemeenteDison
Postcode48210
Gasverbruik23.930 kWh
Stroomverbruik kWh3365 kWh
Gemiddelde energierekening€175,42

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Andrimont maart 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet in België. In een aantal gemeenten vind je duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door te surfen naar energiesparen.be tref jij welke regelingen er zijn in de gemeente Dison. Is de informatie niet te vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Dison kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Via de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Andrimont
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Val jij in deze categorie? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4650), dan profiteer je al van een korting van zo’n €576. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie ontvang je een vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor dit overschot. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Al honderdduizenden woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Andrimont schommelen tussen de €4300 en €6300 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in om en nabij 2760 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €690,00 (tarieven maart 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Andrimont is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder ontdek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118006€3575 – €4500€420
2273012€5025 – €5775€625
3334014€6100 – €6125€800
4391016€6300 – €6725€930
5454020€7050 – €7225€1030
6485021€7425 – €7850€1060

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Andrimont tref jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Andrimont bedraagt 3365 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1975 kWh gaan we uit van 8, voor 2950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de mensen kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Andrimont?

Voor het leggen van panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-andrimont

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Andrimont vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder heb jij binnen enkele minuten een betrouwbare monteur in je woonplaats. Sommige leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf de karakteristieken van de woning. Het soort woning (schuin of plat) en de ligging van het huis zijn van groot belang. Kies daarna een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Andrimont.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om naam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Daardoor weten wij hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar bekijk ook de benodigde certificaten (bijvoorbeeld VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen diverse interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere stadions die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De kosten bedragen zo’n €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen vereiste.
 • Of denk aan een meer collectief project. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Andrimont op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Andrimont
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Andrimont een netvergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Vlamingen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €89,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!