Pelt

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Pelt? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en fiscaal aantrekkelijk. Via zonnepanelen op het dak wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door de aantrekkelijke paneel prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de zogenaamde terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met behulp van onze vergelijker check jij accurate details die helpen bij zonnepanelen kopen in Pelt!

zonnepanelen installateur 3900
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Goed voor het milieu.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieLimburg
GemeentePelt
Postcode39000
Gasverbruik23.190 kWh
Stroomverbruik kWh3395 kWh
Gemiddelde energierekening€173,01

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Pelt juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website energiesparen.be ontdek je hoe het ervoor staat in de gemeente Pelt. Is de informatie niet te vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Pelt zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Via de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Pelt
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De overheid biedt een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4410), dan loopt het voordeel al gauw op tot €547. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terug op het net injecteren. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een soort vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De kans is groot dat dit gaat veranderen: deze traditionele energiemeters worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Pelt liggen tussen de €5300 en €6900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op plusminus 2710 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Greenchoice en/of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €677,50 (vergoeding juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Pelt kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf lees jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119508€3475 – €4300€380
2291012€5175 – €5600€550
3342014€5925 – €6200€800
4404016€6300 – €6850€930
5466020€7000 – €7175€1020
6494021€7475 – €8150€1070

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Pelt bekijk jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Pelt is 3395 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 12 panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1800 kWh zijn dat er 8, voor 2875 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3825 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de mensen bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Pelt?

Bij het installeren van PV-panelen op het huis is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-pelt

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Pelt vergelijken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten heb je binnen enkele minuten een goede monteur in de buurt. Een aantal adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de tarieven. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk de eigenschappen van de woning. Het genre huis (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn cruciaal. Selecteer vervolgens een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Pelt.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: achternaam, voornaam, tel. nr. en e-mailadres. Zo is het helder hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daaropvolgend versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 5 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts uit de regio. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (denk aan CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien allerlei rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan verenigingen die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De tarieven beginnen bij €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge som spaargeld is niet nodig.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Pelt op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Pelt
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Pelt een distributienettarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor consumenten met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €89,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente