Neerpelt

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Neerpelt? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en hebben een prima rendement. Door middel van zonnepanelen bij je huis wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Als gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met onze website check jij praktische adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Neerpelt!

zonnepanelen installateur 3910
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieLimburg
GemeentePelt
Postcode39100
Gasverbruik21.260 kWh
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€168,01

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Neerpelt februari 2024

Een landelijke aankoopsubsidie bestaat niet in België. In sommige gemeenten zijn er een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op energiesparen.be check jij welke regelingen er zijn in de gemeente Pelt. Is de informatie niet te vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Pelt bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Neerpelt
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy. Deze groene leningen waardoor gezinnen met een interessante rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4980), dan is jouw winst al gauw €617. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je natuurlijk een vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dit geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingeruild voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno februari 2024. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Neerpelt liggen tussen om en nabij de €4900 en €5700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa plusminus 2960 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €740,00 (tarief februari 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Neerpelt kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117307€3575 – €4325€410
2283012€5125 – €5875€625
3353016€6075 – €6150€700
4417016€6425 – €6600€920
5437019€7075 – €7250€1020
6494021€7400 – €8175€1070

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Neerpelt ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Neerpelt bedraagt 3530 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2825 kWh zijn dat er circa 11, en voor 4000 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Bijna alle bewoners geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook bestaan er dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Neerpelt?

Tijdens de montage van PV-panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-neerpelt

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Neerpelt vergelijken? Geholpen door het advies hieronder zoek jij binnen enkele minuten een erkende specialist in de buurt. De meeste bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de kosten. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Detailleer duidelijk de woning. Het soort dak (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Neerpelt.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste verstrekken zij de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar check ook certificaten en keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen diverse mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan scholen die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Huren kan al vanaf €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet nodig.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Neerpelt op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Neerpelt
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Neerpelt een netvergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Belgen waar sprake is van een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG is duidelijk: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €90,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!