Sint-Huibrechts-Lille

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Sint-Huibrechts-Lille? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en je kunt er geld mee verdienen. Dankzij zonnepanelen op je woning kan je zelf stroom opwekken. Ten gevolg van de dalende verkoopprijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn dak geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door deze website vind jij omvangrijke details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Sint-Huibrechts-Lille!

zonnepanelen installateur 3910
 • Direct lagere energielasten.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Lange levensduur.

ProvincieLimburg
GemeentePelt
Postcode39100
Gasverbruik21.270 kWh
Stroomverbruik kWh3535 kWh
Gemiddelde energierekening€168,16

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Sint-Huibrechts-Lille juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet aan de orde in België. Er zijn nog wel gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be lees je hoe het ervoor staat in de gemeente Pelt. Kom je er niet uit? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Pelt kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Sint-Huibrechts-Lille
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4990), dan profiteer je al van een korting van zo’n €619. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je weer terug injecteren aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment heb je geen recht op een terugleververgoeding voor dit overschot. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Sint-Huibrechts-Lille liggen tussen de €5300 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen staat voor pakweg 2970 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect en Oxxio betaal je al snel €742,50 (prijs juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Sint-Huibrechts-Lille is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120306€3450 – €4475€440
2280012€5175 – €5825€550
3347016€5950 – €6125€825
4394017€6525 – €6600€920
5438020€7050 – €7250€970
6492022€7675 – €8125€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Sint-Huibrechts-Lille bekijk jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint-Huibrechts-Lille is 3535 kWh. Dit kan je zelf opwekken met circa 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1850 kWh zijn dat er 7, voor 2950 kWh gaan we uit van 11, en voor 3950 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. Bijna alle huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Sint-Huibrechts-Lille?

Tijdens de montage van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sint-huibrechts-lille

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Sint-Huibrechts-Lille vergelijken? Gebruikmakend van onze stappenplan zoek je in een zeer korte periode een goede aanbieder in je woonplaats. Verscheidene leveranciers bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de tarieven. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk de aard van het huis. Het soort dak (plat en/of schuin) en de focus-richting van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Sint-Huibrechts-Lille.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Vandaar weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit uw regio. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar check ook op eventuele keurmerken (zoals IEC keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan vele aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan bedrijven die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De tarieven beginnen bij €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is dan ook geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sint-Huibrechts-Lille op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Sint-Huibrechts-Lille
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Sint-Huibrechts-Lille verplichte kost – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door consumenten met een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten fluctueren tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!