Tournay

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Tournay? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en besparen je geld. D.m.v. zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelfstandig duurzame stroom op. Vanwege de lagere prijs van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de zogenaamde terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met behulp van deze website bekijk jij waardevolle tips die helpen bij zonnepanelen kopen in Tournay!

zonnepanelen installateur 6840
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Los van de energieleverancier.
 • Lange levensduur.

ProvincieLuxemburg
GemeenteNeufchâteau
Postcode68400
Gasverbruik20.790 kWh
Stroomverbruik kWh3595 kWh
Gemiddelde energierekening€167,51

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Tournay juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. In verschillende gemeenten zien we energiepremies of speciale groene leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be doorzoek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Neufchâteau. Kan je het niet vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Neufchâteau bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Tournay
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4510), dan is het voordeel al snel €559. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het gaat om een privé-woningen de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor krijg je een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan plaats maken voor slimme meters. De komende jaren volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Tournay liggen tussen de €4800 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pakweg 3010 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Eneco of Oxxio betaal je al snel €752,50 (prijspeil juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Tournay kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna bekijk jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117608€3700 – €4250€400
2291013€5000 – €5750€575
3347014€6025 – €6225€725
4409016€6375 – €6750€890
5435020€6950 – €7200€960
6491021€7600 – €8175€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Tournay zie je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tournay is 3595 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pakweg 12 panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1925 kWh zijn dat er 7, voor 2925 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3950 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De gemiddelde woningbezitters prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Tournay?

Bij het installeren van panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-tournay

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Goede zonnepanelen bedrijven in Tournay vergelijken? D.m.v. onze stappenplan kies je in enkele stappen een professionele vakspecialist in jouw streek. Verscheidene adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf zo concreet mogelijk de woning. De woning-categorie (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn cruciaal. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Tournay.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, tel. nr. en een e-mailadres. Zo is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Nadien verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen volgen er offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar bekijk ook de benodigde certificaten (denk aan TÜV keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan verscheidene rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan scholen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost zo’n €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is is geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Tournay op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Tournay
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Tournay een vergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door mensen met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG omschrijft dit als volgt: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!