Welden

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Welden? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en heb je razendsnel terugverdiend. Aan de hand van de investering in zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? Met onze vergelijker doorzoek jij samengestelde adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Welden!

zonnepanelen installateur 9700
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteOudenaarde
Postcode97000
Gasverbruik21.290 kWh
Stroomverbruik kWh3550,44193475581 kWh
Gemiddelde energierekening€168,59

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Welden juli 2024

Een universele subsidieregeling is er niet meer in België. Er zijn nog wel gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Via de website energiesparen.be vind jij wat de regels zijn in de gemeente Oudenaarde. Is er niets over te lezen? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Oudenaarde zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Welden
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4510), dan loopt het voordeel al gauw op tot €559. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terug op het net injecteren. In ruil krijg je een passende vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Er is wel verandering op komst: de “ouderwetse” tellers worden ingeruild voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al ruim 500.000gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Welden liggen tussen de €5100 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen staat voor circa 3000 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €750,00 (prijs juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Welden kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf check jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117806€3500 – €4450€420
2308011€5100 – €5725€600
3320015€6000 – €6050€800
4386018€6450 – €6600€900
5467020€7100 – €7200€980
6504022€7400 – €8025€1060

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Welden vind je of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Welden bedraagt 3550,44193475581 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1900 kWh gaan we uit van 7, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Veel huizenbezitters bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Welden?

Voor het plaatsen van panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-welden

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Welden vergelijken? Via het onderstaande stappenplan zoek jij snel en eenvoudig een uitmuntende vakspecialist in je woonplaats. Veel specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf de aard van het huis. De dak-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Welden.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Daardoor weten wij hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  In 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar check ook op de benodigde certificaten (voorbeelden zijn IEC keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen verscheidene duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn clubhuizen die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost om en nabij de €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Welden op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Welden
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Welden verplichte kost – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Belgen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!