Heurne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Heurne? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en fiscaal aantrekkelijk. Door middel van een zonnepanelen-installatie wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Als gevolg van de dalende verkoopprijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de speciale terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Middels onze tool doorzoek je bruikbare raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Heurne!

zonnepanelen installateur 9700
 • Minder betalen voor stroom.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteOudenaarde
Postcode97000
Gasverbruik21.210 kWh
Stroomverbruik kWh3547,94258580878 kWh
Gemiddelde energierekening€168,20

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Heurne september 2023

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet in België. In verschillende gemeenten zien we duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door te surfen naar energiesparen.be tref je wat er precies mogelijk is in de gemeente Oudenaarde. Geen resultaten? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Oudenaarde bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Heurne
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4430), dan loopt het voordeel al gauw op tot €549. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een gepaste vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de “ouderwetse” tellers gaan plaats maken voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Heurne liggen tussen de €4800 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa om en nabij 2920 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Delta en NLE staat dit al gauw gelijk aan €730,00 (vergoeding september 2023). Op basis van goedkope zonnepanelen in Heurne kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna check je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119506€3650 – €4375€380
2276013€5200 – €5775€500
3325014€6075 – €6175€875
4409017€6550 – €6850€950
5447019€6925 – €7300€1030
6517023€7700 – €8000€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Heurne check je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heurne is 3547,94258580878 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 3000 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3975 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Bijna alle woningbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook bestaan er dunne-film panelen. Dit soort panelen vallen veel minder op. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Heurne?

Tijdens de montage van PV-panelen op het huis is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-heurne

Plaatsen in de omgeving:


Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Heurne vergelijken? Middels het onderstaande stappenplan vergelijk jij snel en eenvoudig een erkende vakspecialist in jouw streek. Tal van adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het soort dak (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn daarin van belang. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Heurne.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn voorletter + achternaam, telefoonnummer en het mailadres. Hierdoor komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten uit de omgeving. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan Recyclage, ISO certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen verscheidene duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost zo’n €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet nodig.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Heurne op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Heurne
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Heurne een netvergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningeigenaren met een zogenaamde terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €86,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!