Bevere

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Bevere? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en winstgevend. Aan de hand van de investering in zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Omwille van dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dit ook op ons dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Dankzij onze website check je praktische raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Bevere!

zonnepanelen installateur 9700
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteOudenaarde
Postcode97000
Gasverbruik21.170 kWh
Stroomverbruik kWh3546,69291133526 kWh
Gemiddelde energierekening€168,01

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Bevere februari 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Er zijn nog wel gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Oudenaarde. Onduidelijke informatie? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Oudenaarde bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Bevere
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen met een lage rente een groene lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4390), dan bedraagt het voordeel al snel €544. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor krijg jeeen gepaste vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: deze traditionele energiemeters zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Bevere zitten vaak tussen de €4200 en €5500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op plusminus 2880 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie of Powerpeers betaal je al snel €720,00 (prijs februari 2024). Via goedkope zonnepanelen in Bevere is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht bekijk jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
121007€3500 – €4300€380
2276013€5225 – €5800€575
3348015€6050 – €6025€825
4391018€6375 – €6825€900
5430019€6900 – €7200€980
6520023€7450 – €8150€1110

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Bevere achterhaal jij de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bevere is 3546,69291133526 kWh. Hiervoor zijn benodigd pak ‘m beet 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3950 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. Meer dan de helft van de investeerders bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn breed inzetbaar. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Bevere?

Bij het installeren van panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bevere

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Bevere vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten tref jij in korte tijd een deskundige aanbieder in jouw streek. Verschillende installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Schets expliciet jouw woning. De dak-categorie (plat & schuin) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer vervolgens een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Bevere.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om je voor- en achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  In een week krijg je persoonlijke offertes van adviseurs uit uw regio. Er is meer dan alleen de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook relevante keurmerken (zoals bijv. CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen diverse prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor scholen die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De tarieven beginnen bij €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Bevere op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Bevere
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Bevere een aanvullend distributienettarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomAls gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!