Thines

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Thines? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en fiscaal aantrekkelijk. Middels zonnepanelen bij je huis wek je zelf energie op uit de zon. Gezien de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan het ook op mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? D.m.v. deze website ontdek je bruikbare raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Thines!

zonnepanelen installateur 1402
 • Lagere energiekost.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteNivelles
Postcode14020
Gasverbruik20.730 kWh
Stroomverbruik kWh3365 kWh
Gemiddelde energierekening€162,09

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Thines mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. Verscheidene gemeenten werken met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be tref jij welke regelingen er zijn in de gemeente Nivelles. Geen resultaten? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Nivelles kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Middels de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Thines
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De overheid biedt een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4950), dan bedraagt het voordeel al snel €614. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet een 100% prive-woning zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie krijg je een passende vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de ouderwetse tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Thines komen doorgaans uit tussen de €4800 en €5700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in zo’n 2940 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta en NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €735,00 (kosten mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Thines kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117608€3675 – €4475€420
2275011€5175 – €5600€675
3331015€5925 – €6050€800
4417018€6525 – €6650€920
5453020€7025 – €7150€1010
6493021€7675 – €8150€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Thines zie je of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Thines is 3365 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1950 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2800 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3875 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de bewoners maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Thines?

Bij het installeren van panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-thines

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Thines vergelijken? Via de adviezen van onze specialisten tref jij binnen enkele minuten een professionele monteur in je woonplaats. Verscheidene aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer de eigenschappen van de woning. Het type dak (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het dak zijn cruciaal. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Thines.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Dan weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen uit uw regio. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar let ook op de benodigde certificaten (zoals RoHS certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn vele mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor verenigingen die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Huren kan al vanaf €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De totale huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Thines op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Thines
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Thines een netvergoeding – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor mensen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €86,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!