Baulers

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Baulers? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en fiscaal aantrekkelijk. Door middel van zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Wegens de aantrekkelijke paneel prijzen, de 6% BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? D.m.v. onze vergelijker tref je uitgebreide raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Baulers!

zonnepanelen installateur 1401
 • Minder betalen voor stroom.
 • Verantwoorde investering.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteNivelles
Postcode14010
Gasverbruik20.720 kWh
Stroomverbruik kWh3360 kWh
Gemiddelde energierekening€161,93

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Baulers mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. In sommige gemeenten zijn er een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be check je wat de regels zijn in de gemeente Nivelles. Kom je er niet uit? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €900,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Nivelles zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Baulers
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren tegen een lage rente een groene lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4940), dan bedraagt het voordeel al snel €612. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je weer terug injecteren aan het net. Hiervoor ontvang je natuurlijk een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De plannen zijn om dit te veranderen: de traditionele tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim tienduizenden woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Baulers liggen tussen de €4800 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op grofweg 2930 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Energiedirect en Powerpeers betaal je al snel €732,50 (kosten mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Baulers bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf doorzoek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120506€3675 – €4300€440
2308011€5125 – €5825€650
3358016€6100 – €6275€800
4406016€6350 – €6625€920
5440020€7000 – €7200€970
6512023€7625 – €7950€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Baulers vind jij of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Baulers bedraagt 3360 kWh. Dit staat voor om en nabij 10 panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1825 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 4000 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. Meer dan 50% van de huizenbezitters kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer vind je dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Baulers?

Voor het laten leggen van PV-panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-baulers

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Baulers vergelijken? Dankzij onze stappenplan tref je zonder problemen een goede specialist in de buurt. De meeste specialisten hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de prijzen. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf duidelijk het huis. Het genre dak (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Baulers.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Op die manier is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een week ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar let ook op certificering (bijv. IEC keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen verscheidene duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn clubhuizen die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Huren kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De totale huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet nodig.
 • Of denk aan een meer collectief project. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Baulers op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Baulers
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Baulers een capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik dit betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €86,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!