Bornival

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Bornival? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en winstgevend. Via zonnepanelen op je woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door o.a. dalende kosten, de 6% BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met deze website ontdek jij uitgebreide gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Bornival!

zonnepanelen installateur 1404
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteNivelles
Postcode14040
Gasverbruik20.740 kWh
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€162,24

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Bornival mei 2024

Een landelijke subsidiepot is er helaas niet in België. Verscheidene gemeenten werken met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be check jij hoe het ervoor staat in de gemeente Nivelles. Geen resultaten? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Nivelles zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door middel van de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Bornival
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens tegen een speciaal rentetarief een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4960), dan is het voordeel al snel €615. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je weer terug injecteren aan het net. In ruil krijg je een passende vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In die situatie krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. Dit gaat wel veranderen: de ouderwetse tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al 500.000huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Bornival schommelen tussen de €5000 en €6600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in circa 2950 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Delta of NLE staat dit al gauw gelijk aan €737,50 (prijspeil mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Bornival kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna check jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118108€3525 – €4500€400
2293013€5250 – €5725€575
3322015€6000 – €6050€725
4382018€6500 – €6775€940
5455019€6925 – €7225€1010
6509021€7675 – €8125€1100

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Bornival achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bornival is 3370 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1800 kWh gaat het om 8, voor 3000 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3975 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Meer dan de helft van de bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn breed inzetbaar. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Bornival?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bornival

Installateur zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Bornival vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips zoek je in korte tijd een deskundige monteur in jouw omgeving. Verschillende aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijzen. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf duidelijk het huis. Het type huis (plat en/of schuin) en de focus-richting van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Bornival.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op die manier komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (zoals IEC keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden verscheidene mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor scholen die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Huren kan al vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huur van de panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is dan ook geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bornival op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Bornival
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Bornival een aanvullend distributienettarief – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningeigenaren met een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik dit betalen? De VREG is duidelijk: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomHet gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!