Nederhasselt

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Nederhasselt? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en winstgevend. Met de investering in zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Mede door de dalende prijzen van de panelen, de 6% BTW regeling en de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Met behulp van zonnepanelenvoordeel.be check jij toepasbare raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Nederhasselt!

zonnepanelen installateur 9400
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Duurzame investering.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteNinove
Postcode94000
Gasverbruik20.250 kWh
Stroomverbruik kWh3517,95039844441 kWh
Gemiddelde energierekening€163,53

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Nederhasselt oktober 2023

Een landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet in België. Wel bestaan er gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Ninove. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €800,00. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Ninove kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Nederhasselt
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten extra goedkoop een groene lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4970), dan is het belastingvoordeel al gauw €616. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de traditionele tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Nederhasselt schommelen tussen de €4000 en €6100 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op pakweg 2780 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta of Oxxio betaal je al snel €695,00 (onkosten oktober 2023). Door goedkope zonnepanelen in Nederhasselt kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119407€3600 – €4500€420
2299011€5075 – €5775€575
3360014€6100 – €6125€850
4419016€6450 – €6725€930
5443020€6975 – €7250€970
6495022€7600 – €7900€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Nederhasselt achterhaal je de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nederhasselt is 3517,95039844441 kWh. Dit staat voor omstreeks 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1825 kWh gaat het om 8, voor 2975 kWh gaan we uit van 12, en voor 3950 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. Bijna alle mensen verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Nederhasselt?

Voor de installatie van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-nederhasselt

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Nederhasselt vergelijken? Met tips van onze adviseurs kies jij zonder problemen een goede aanbieder in jouw streek. Tal van aanbieders hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar het tarief. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Is het een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer het soort huis. Het soort dak (plat of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak vervolgens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Nederhasselt.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om naam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Zo weten we hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar vraag ook om eventuele keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen nogal wat interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan organisaties die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Beschikbaar vanaf €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een grote som geld is niet meer noodzakelijk.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Nederhasselt op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Nederhasselt
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Nederhasselt een vergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG maakt dit wat duidelijker: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!