Denderwindeke

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Denderwindeke? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en men kan er flink door besparen. Op basis van krachtige zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Gezien de dalende inkoopprijs, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de speciale terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Geholpen door onze tool check jij veelzijdige details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Denderwindeke!

zonnepanelen installateur 9400
 • Lagere energiekost.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteNinove
Postcode94000
Gasverbruik20.230 kWh
Stroomverbruik kWh3517,32556120766 kWh
Gemiddelde energierekening€163,43

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Denderwindeke mei 2024

Een universele subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door te surfen naar energiesparen.be doorzoek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Ninove. Is dit voor jou onduidelijk? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Ninove zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Denderwindeke
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4950), dan bedraagt het voordeel al snel €614. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet om een privéwoning gaan en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je weer terug injecteren aan het net. Ter compensatie ontvang je een passende vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. De win is er niet alleen voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim enkele honderdduizenden huishoudens hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Denderwindeke zitten vaak tussen de €4300 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert plusminus 2760 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect of Nuon betaal je al snel €690,00 (onkosten mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Denderwindeke bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117906€3500 – €4450€410
2305011€5075 – €5900€675
3354016€6025 – €6100€825
4403018€6475 – €6775€900
5440019€7075 – €7275€970
6503021€7450 – €7925€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Denderwindeke check jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Denderwindeke bedraagt 3517,32556120766 kWh. Dit staat voor circa 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Veel bewoners verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn breed inzetbaar. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Denderwindeke?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-denderwindeke

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Denderwindeke vergelijken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan tref jij in korte tijd een erkende expert in jouw streek. Veel aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de prijs. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk de aard van het huis. De huis-categorie (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn belangrijke onderdelen. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Denderwindeke.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en een e-mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar bekijk ook certificering (je kunt denken aan ISO certificaat, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn nogal wat mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn gymzalen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Huren kan al vanaf €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet meer noodzakelijk.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Denderwindeke op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Denderwindeke
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Denderwindeke een capaciteitstarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG is duidelijk: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding klopt dan niet meer. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!