Neuville-En-Condroz

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Neuville-En-Condroz? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en fiscaal aantrekkelijk. D.m.v. de investering in zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Vanwege gunstigere prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Via zonnepanelenvoordeel.be check jij accurate aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Neuville-En-Condroz!

zonnepanelen installateur 4121
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Los van de energieleverancier.
 • BTW terugvragen.

ProvincieLuik
GemeenteNeupré
Postcode41210
Gasverbruik21.630 kWh
Stroomverbruik kWh3415 kWh
Gemiddelde energierekening€166,96

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Neuville-En-Condroz februari 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar energiesparen.be ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Neupré. Kan je hier niets over vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Neupré is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Neuville-En-Condroz
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens erg goedkoop een speciale lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De Belgische overheid biedt een regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4600), dan is het voordeel al snel €570. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil krijg je een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dit geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: deze traditionele energiemeters zullen worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (februari 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Neuville-En-Condroz schommelen tussen de €4900 en €6800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in ongeveer 2920 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Engie en Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €730,00 (onkosten februari 2024). Door goedkope zonnepanelen in Neuville-En-Condroz bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder bekijk je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119406€3700 – €4225€380
2281013€5150 – €5875€600
3320016€6100 – €6225€850
4409018€6475 – €6625€890
5464020€6975 – €7200€980
6503021€7500 – €8000€1110

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Neuville-En-Condroz tref je of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Neuville-En-Condroz is 3415 kWh. Dit kan je zelf opwekken met omstreeks 12 panelen van 320 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2925 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 4000 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Bijna alle consumenten installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens vind je dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Neuville-En-Condroz?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-neuville-en-condroz

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Neuville-En-Condroz vergelijken? Gebruikmakend van onderstaande tips vergelijk je moeiteloos een betrouwbare vakman in jouw omgeving. Veel installateurs bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de offerteprijs. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk de aard van het huis. Het soort woning (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer ook een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Neuville-En-Condroz.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Daardoor komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Nadien verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts uit de buurt. Beperk je niet alleen tot het interessantste kostenplaatje, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn verscheidene bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost zo’n €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is niet meer aan de orde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Neuville-En-Condroz op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Neuville-En-Condroz
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Neuville-En-Condroz een netvergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor mensen met de terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!