Ehein

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Ehein? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en hebben een prima rendement. Geholpen door de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Vanwege gunstigere prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de interessante terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker check jij veelzijdige gegevens over zonnepanelen kopen in Ehein!

zonnepanelen installateur 4120
 • Structureel lagere energiekost.
 • Verantwoorde investering.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieLuik
GemeenteNeupré
Postcode41200
Gasverbruik21.610 kWh
Stroomverbruik kWh3405 kWh
Gemiddelde energierekening€166,65

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Ehein april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet aan de orde in België. In sommige gemeenten zijn er duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door gebruik te maken van energiesparen.be check je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Neupré. Kan je het niet vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Neupré is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Ehein
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een krediet kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun woning energiezuiniger te maken. Val jij in deze categorie? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4580), dan pak je al snel €568. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: deze klassieke mechanische meters worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen goed voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Ehein zitten vaak tussen de €5100 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op ongeveer 2900 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent en NLE betaal je al snel €725,00 (vergoeding april 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Ehein kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120208€3525 – €4250€410
2270012€5050 – €5800€600
3323014€6050 – €6075€775
4402018€6500 – €6650€890
5462020€6950 – €7275€1000
6517022€7400 – €7800€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Ehein achterhaal je of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ehein bedraagt 3405 kWh. Hiervoor zijn benodigd plusminus 11 panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1825 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3875 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. De meeste consumenten kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast zijn er dunne-film panelen. Deze PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Ehein?

Voor het plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ehein

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Ehein vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten kies jij moeiteloos een uitstekende leverancier in je woonplaats. Verscheidene adviseurs bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf zo specifiek mogelijk de woning. Het soort woning (schuin of plat) en de focus-richting van de woning zijn van groot belang. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Ehein.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en e-mailadres. Zo komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Nadien zenden zij de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen die actief zijn in de regio. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (bijv. VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien verschillende duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan clubhuizen die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost zo’n €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen vereiste.
 • Of denk aan een meer collectief project. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Ehein op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Ehein
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Ehein aanvullend capaciteitstarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor consumenten die beschikken over een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten fluctueren tussen de €87,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!