Saint-Servais

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Saint-Servais? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en men kan er flink door besparen. Door zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf schone energie op. Gezien de dalende verkoopprijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de welbekende terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door middel van deze website doorzoek je uitgebreide informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Saint-Servais!

zonnepanelen installateur 5002
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieNamen
GemeenteNamur
Postcode50020
Gasverbruik20.350 kWh
Stroomverbruik kWh3575 kWh
Gemiddelde energierekening€165,23

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Saint-Servais februari 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet meer in België. Soms zijn er binnen gemeenten energiepremies of speciale groene leningen. Door te surfen naar energiesparen.be ontdek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Namur. Kan je het niet vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Namur is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Saint-Servais
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren heel voordelig een lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4320), dan is jouw winst al gauw €536. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je een vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: deze klassieke mechanische meters worden ingeruild voor slimme meters. In 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden consumenten hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Saint-Servais liggen tussen de €4600 en €5700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in pak ‘m beet 2770 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en Pure Energie betaal je hiervoor wel €692,50 (onkosten februari 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Saint-Servais bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119508€3650 – €4375€400
2272013€5250 – €5700€600
3345014€5925 – €6250€875
4416017€6425 – €6725€910
5431020€7025 – €7225€980
6484023€7675 – €8000€1080

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Saint-Servais zie je de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Saint-Servais is 3575 kWh. Dat staat gelijk aan om en nabij 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1975 kWh zijn dat er 8, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3950 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Meer dan de helft van de consumenten installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Saint-Servais?

Voor het laten leggen van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-saint-servais

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Saint-Servais vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder tref je binnen enkele minuten een deskundige installateur in je postcodegebied. Sommige aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Specificeer het type huis. De woning-categorie (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn relevant. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Saint-Servais.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om voorletter + achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Zo is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Als laatste zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte van specialisten uit de regio. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn nogal wat aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere clubhuizen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Beschikbaar vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een eigen spaarpot is niet meer aan de orde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Saint-Servais op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Saint-Servais
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Saint-Servais aanvullend capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Belgen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomAls gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!