Belgrade

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Belgrade? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en men kan er flink door besparen. Met behulp van een zonnepanelen-installatie is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien de dalende prijzen van de panelen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de speciale terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door deze pagina vind jij uitgebreide adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Belgrade!

zonnepanelen installateur 5001
 • Makkelijk geld besparen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Combineren met goede omvormer.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieNamen
GemeenteNamur
Postcode50010
Gasverbruik20.340 kWh
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€165,08

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Belgrade juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer in België. In verschillende gemeenten zien we een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website energiesparen.be tref je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Namur. Is er niets over te lezen? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Namur is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Belgrade
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren erg goedkoop een speciale lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4310), dan profiteer je al van een korting van zo’n €534. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jeeen passende vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dit geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de traditionele tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Belgrade zitten vaak tussen de €4800 en €6300 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op zo’n 2760 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Energiedirect en Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €690,00 (tarief juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Belgrade bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118708€3425 – €4375€390
2294011€5300 – €5750€600
3337014€6100 – €6125€750
4382016€6300 – €6725€950
5439019€7075 – €7300€970
6508021€7450 – €7825€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Belgrade achterhaal je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Belgrade is 3570 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1800 kWh gaan we uit van 8, voor 2800 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3850 kWh zijn dat 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Meer dan de helft van de klanten kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Belgrade?

Bij het installeren van PV-panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-belgrade

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Belgrade vergelijken? Via het onderstaande stappenplan zoek jij in enkele stappen een professionele vakman in jouw eigen buurt. De meeste leveranciers bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk expliciet jouw woning. Het soort huis (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn essentieel. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Belgrade.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Vandaar weten wij ook hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien verstrekken zij de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar bekijk ook de benodigde certificaten (bijv. VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn verscheidene aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn verenigingen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De totale huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge som spaargeld is is geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Belgrade op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Belgrade
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Belgrade een netvergoeding – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door mensen met een zogenaamde terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG is duidelijk: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €88,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!