Maisières

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Maisières? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en financieel interessant. Door middel van zonnepanelen gericht op het zuiden is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien de dalende verkoopprijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Via onze website lees je veelzijdige gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Maisières!

zonnepanelen installateur 7020
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieHenegouwen
GemeenteMons
Postcode70200
Gasverbruik20.800 kWh
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€163,17

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Maisières juni 2024

Een speciale subsidie bestaat niet in België. In sommige gemeenten zijn er duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be check jij de spelregels in de gemeente Mons. Geen resultaten? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Mons bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door middel van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Maisières
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening. Deze groene leningen waarmee consumenten zonder hoge lasten een speciale lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor het installeren van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€5020), dan pak je al snel €622. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit ontvang je een soort vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de traditionele tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al ruim vele tienduizenden woningen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Maisières fluctueren tussen de €4700 en €6300 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa om en nabij 2710 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Delta of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €677,50 (prijspeil juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Maisières bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder doorzoek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120606€3500 – €4250€400
2308012€5225 – €5775€500
3324015€6050 – €6025€875
4416018€6325 – €6675€900
5438019€6900 – €7275€1000
6506023€7600 – €7950€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Maisières ontdek je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Maisières bedraagt 3400 kWh. Je hebt dus nodig ongeveer 10 panelen van 315 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1875 kWh gaat het om 8, voor 2850 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3975 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De doorsnee klanten installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Maisières?

Voor de installatie van PV-panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-maisieres

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Maisières vergelijken? Door middel van het onderstaande stappenplan kies jij moeiteloos een erkende expert in je woonplaats. Diverse bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de kosten. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk het soort woning. Het soort dak (schuin of plat) en de oriëntatie van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies ook een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist geeft dan interessant zonnepanelen advies in Maisières.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar let ook op de benodigde certificaten (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is het dak te klein voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden allerlei bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gebouwendie het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De tarieven beginnen bij €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge som spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Maisières op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Maisières
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Maisières verplichte kost – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningeigenaren met de terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG is duidelijk: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €85,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!